marți, 25 decembrie 2012

Beneficiile consilierii in cariera

Cred că fiecare dintre noi s-a aflat într-un moment al vieții sale în care a vrut să schimbe ceva sau măcar ar fi vrut să știe ce trebuia să facă pentru ca traseul său profesional să fie în concordanță cu ceea ce își dorea. Fie că este vorba de schimbarea job-ului, de studiile pe care vrei să le urmezi sau de decizia de a accepta un nou post, consilierea în carieră este o soluție la îndemâna oricui.

Mai jos, îți prezint câteva dintre beneficiile pe care le poți avea participând la un proces de consiliere în carieră.

În primul rând, ai ocazia să iei contact cu o persoană specializată în acest domeniu care te va asculta activ și îți va oferi sprijin. Nevoile și obiectivele tale reprezintă o prioritate în procesul de consiliere. 
Totodată, vei afla care sunt punctele tale forte, cum îți poți dezvolta abilitățile și cum să le pui în valoare din punct de vedere profesional. Alegerea unui anumit traseu educațional sau profesional este acum mult mai simplă, prin participarea la sesiuni de orientare în carieră.
O mai bună cunoaștere a propriilor aptitudini, interese și valori te va ajuta să te promovezi mai bine în fața celorlalți. Astfel, îți vei crește șansele de angajare în cazul în care îți cauți un job.

Încrederea în tine și în propriile decizii reprezintă un alt aspect ce poate fi abordat în consiliere. Vrei ca deciziile pe care le iei să fie cele mai bune și să dea rezultate, nu?
Știm cu toții că stresul este un factor care ne influențează viața, inclusiv cea profesională. Prin consilierea în carieră poți învăța să îi faci față mai ușor și să te adaptezi mai bine la situațiile care apar zi de zi. 

Pentru ca rezultatele unui proces de consiliere să fie optime, sunt foarte importante motivația, implicarea și dorința ta de schimbare. Mult succes în carieră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu